mandelmann

Mandel! Roligt nästan jämt!

Rapport!

Tråkiga dagar har det varit, med 2 döda hästar och 10 000 olika saker att göra...

Men vi gör som Torsten Flinck, reser oss igen!

Och vi har ju fått lite bra nyheter också, och gjort lite roliga saker me. T ex träning i brukslydnad i onsdags, och Mandel var först lite ofokuserad (bl a gjorde han något han ALDRIG gör, gick upp på platsen!!) men skärpte sedan te si och jobbade tills han knappt kunde tänka. Man såg verkligen hur han "matte, nu slutar vi va?", och det händer heller aldrig.

Tidigare på dan hade vi vart i stan, butiksbiträdena tycker Mandel är det coolaste dom sett, jag lägger honom i en hörna av butiken och går sen runt och tittar medan biträdena står och gapar. Skönt, slipper man alla "kan jag hjälpa dig??". Så hämtar jag upp Mandel och går iväg. Praktisk hund!

För att inte tala om alla tanter som tjuter "åååååhh, så söööööt!". Och jag som tjuter tillbaka "jaaaa, de tycker jag med!!".

I helgen blir det fullt ös medvetslös, tur att Mandel finns nära då. Att borra ner näsan i pälsen och få pussar är som en minisemester!

Kolla bara in detta:

Spåra spår i snåriga spårskogen

Minsann, har vi varit iväg och spårat i morse!

Första gången sedan fiaskot på tävlingen, och så klart var han jätteduktig. 120 m spår, banansväng 1+1 pinne. Inga prolem! Och på slutet, tjoho, minken åker fram och den har vi ju inte sett på jättelänge, så det var roligt!

Och sen skulle Kjell ha oss till att pröva uppletande. Jo men tjena, min lilla mamma-gris, skulle han gå mer än 10 m från mig? Nä, skulle inte tro det! Vi behöver träna träna träna, helt klart...

När solen skiner och man ändå är i närheten kan man ju åka ner till havet, skjutfält-havet. Långgrunt som bara den, mysigt! Då kan till och med jag (som är en jädra badkruka) doppa fötterna lite. Lite.

I morgon är det första gången på apporteringskursen, spännande! Speciellt som masse-nasse är trött av värmen och varken vill springa eller bära tungt. Någon som kan skjuta en sparv, det är lagom apport för honom!

Anyway, apportering i morgon! Nu ska bara Mandel också förstå det...

Mandels himmelsfärd!

Sicken helg!

Kristi himmelsfärdhelg, som bekant. Mycket trevligt, ledighet=tävlingar här och där och överallt!

Så ock vi. Först lydnadstävling i Hörby på torsdagen. Och jo då, Mandelmann skötte sig exemplariskt. Själv gick jag med hjärtat i magen och skrek "STÅ" (måtte han nu ställa sig!!) och minsann jo då! Allt som allt resulterade det i 168,5 poäng, och uppflyttning. Skoja min doja, stolt matte! En 4:e placering hann vi också med.

Sen var det i ilfart bort till Jens (kennel Art-Waves) för trimning inför utställning. Ni som var i Hörby på torsdagen vet att det var blött. Mandel var alltså våt inpå bara skinnet. Inte lätt att klippa och få fram linjer då, och föning var uteslutet eftersom han inte bara var våt utan även smutsig... "Jaaa, jag har gjort mitt bästa, bada honom och klipp till tofsarna sen..." löd slutkommentaren.

Hemåt!

Fredag var 2 turer, packa inför lördagen däremellan, och sen bada och föna, och klippa. Tur mor är stadigare på handen än mig... Till slut såg han mycket skaplig ut!Och det tyckte domaren också! Efter Jens varningar, (felfärgad, inte mer än Very Good, mycket duktig domare!) så var förväntningarna inte så höga. Vi skulle få vårt Very Good så vi har det i öppen klass och sen åka hem. Jo tjena! Först visades excellent kort, sedan hipp hopp hade vi CK och och skulle in och tävla om bästa hane! Som tur var kom vi inte längre än så, annars hade mitt huvud snurrat av.

Så när vi kom hem började jag (trots protester från mammsi) klippa ner honom. Inga fler utställningar, något cert kommer vi aldrig få och hur kul är det att tröska rundor med "bara" massa ck? Nix, kort och lättskött ska det bli nu! En tuss där, klipp! En tuss här, klipp! Jag är ju nu inte så flink med saxen, så mamma fick sedan sitta 2 timmar och fixa till vad jag ställt till med... Men snyggo är han! Och långbent! Mandel Långben!

Välkommen till min nya blogg!