mandelmann

Mandel! Roligt nästan jämt!

Mandels himmelsfärd!

Sicken helg!

Kristi himmelsfärdhelg, som bekant. Mycket trevligt, ledighet=tävlingar här och där och överallt!

Så ock vi. Först lydnadstävling i Hörby på torsdagen. Och jo då, Mandelmann skötte sig exemplariskt. Själv gick jag med hjärtat i magen och skrek "STÅ" (måtte han nu ställa sig!!) och minsann jo då! Allt som allt resulterade det i 168,5 poäng, och uppflyttning. Skoja min doja, stolt matte! En 4:e placering hann vi också med.

Sen var det i ilfart bort till Jens (kennel Art-Waves) för trimning inför utställning. Ni som var i Hörby på torsdagen vet att det var blött. Mandel var alltså våt inpå bara skinnet. Inte lätt att klippa och få fram linjer då, och föning var uteslutet eftersom han inte bara var våt utan även smutsig... "Jaaa, jag har gjort mitt bästa, bada honom och klipp till tofsarna sen..." löd slutkommentaren.

Hemåt!

Fredag var 2 turer, packa inför lördagen däremellan, och sen bada och föna, och klippa. Tur mor är stadigare på handen än mig... Till slut såg han mycket skaplig ut!Och det tyckte domaren också! Efter Jens varningar, (felfärgad, inte mer än Very Good, mycket duktig domare!) så var förväntningarna inte så höga. Vi skulle få vårt Very Good så vi har det i öppen klass och sen åka hem. Jo tjena! Först visades excellent kort, sedan hipp hopp hade vi CK och och skulle in och tävla om bästa hane! Som tur var kom vi inte längre än så, annars hade mitt huvud snurrat av.

Så när vi kom hem började jag (trots protester från mammsi) klippa ner honom. Inga fler utställningar, något cert kommer vi aldrig få och hur kul är det att tröska rundor med "bara" massa ck? Nix, kort och lättskött ska det bli nu! En tuss där, klipp! En tuss här, klipp! Jag är ju nu inte så flink med saxen, så mamma fick sedan sitta 2 timmar och fixa till vad jag ställt till med... Men snyggo är han! Och långbent! Mandel Långben!
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: